Vier nieuwe verdachten in zaak politiemol Mark M.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier personen aangemerkt als nieuwe verdachten in de zaak rond de politiemol uit Weert. 

De vier vermoedelijke afnemers van informatie die de politiemol tot zijn beschikking had, zijn door de politie gehoord, zo meldt dagblad De Limburger donderdag. Het OM doet verder geen uitlatingen over de nieuwe verdachten.  

Het totaal aantal verdachten in de zaak ligt momenteel op negen. Wel zijn alle verdachten op vrije voeten. Voor geen van hen was er aanleiding om ze vast te houden.

Ook de voorlopige hechtenis van de vermeende politiemol Mark M. werd woensdag opgeheven. M. mag zijn proces onder voorwaarden in vrijheid afwachten. Volgens de rechtbank zijn de acht maanden die M. al in voorarrest zat voldoende. Hij blijft vrij tot in mei volgend jaar zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Voorwaarden

De rechtbank vindt nog wel dat er voldoende ernstige verdenkingen tegen M. zijn. Ook denkt de rechtbank dat er kans is dat hij opnieuw de fout in gaat of mogelijk het onderzoek kan frustreren. Daarom legt de rechtbank voorwaarden op.

De 29-jarige M. zou als agent politie-informatie hebben verkocht aan criminelen. M. trad in 2009 in dienst bij de politie en beschikte vier jaar lang over zeer vertrouwelijke informatie. Het zou gaan om duizenden documenten uit zo’n tien zaken. Volgens justitie heeft de man informatie uit honderden onderzoeken verkocht aan criminelen.

Lees meer over:
Tip de redactie