Familie van door politie gedode man Schiedam doet aangifte

De nabestaanden van de maandag neergeschoten 21-jarige Capellenaar doen aangifte tegen de schietende agent. 

Dat heeft hun advocaat Gerard Roethof woensdagavond laten weten in het programma RTL Late Night. Volgens de nabestaanden is er ten onrechte geschoten, aldus de advocaat. Donderdag gaat hij aangifte doen.

Woensdag werd duidelijk dat de neergeschoten Capellenaar zelf melding heeft gedaan bij 112 dat hij zou zijn beroofd en beschoten. Een familielid van de man heeft zijn stem herkend, aldus het Openbaar Ministerie.

In die melding geeft hij tevens een signalement van de dader dat overeen kwam met het signalement van hemzelf, inclusief de tas die gestolen zou zijn.

Valse melding

Rijksrecherche en OM houden er ernstig rekening mee dat de melding vals was en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht. De man werd maandagavond even voor acht uur ’s avonds door de politieman neergeschoten in het Beatrixpark in Schiedam.

Toen de politieman hem wilde aanhouden zag deze zich volgens het OM genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken. Daarbij kwam de man, een talentvolle kickbokser, om het leven. Naast de neergeschoten Capellenaar werd ook de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan.

Verschillende scenario's

Het onderzoek van de Rijksrecherche richt zich volgens het OM op verschillende scenario’s. Inmiddels zijn getuigen gehoord. Daarnaast is technisch onderzoek gedaan in het park. De betrokken politieagent is eveneens gehoord.

Donderdag wordt sectie verricht op het lichaam van de Capellenaar. Het OM zegt zo snel mogelijk duidelijkheid te willen verschaffen aan de nabestaanden van het slachtoffer en aan betrokken politieman.

Lees meer over:
Tip de redactie