Op verschillende plaatsen in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg hebben hoosbuien woensdagavond wateroverlast veroorzaakt. 

In het Brabantse Geldrop liep een partycentrum onder water na zware regenval. In Asten staan de straten blank. Volgens een lokaal weerstation viel in het Limburgse Arcen in korte tijd 50 millimeter regen.

De buien gaan in sommige gevallen gepaard met onweer.

De politie in Eindhoven liet weten het enorm druk te hebben met meldingen van wateroverlast. Veel plaatsen in België kampen ook met wateroverlast door zware buien.

Volgens Weeronline houden de buien tot na middernacht aan boven Limburg. Bij de buien zijn tot dusver zo’n 20.000 bliksemontladingen opgetreden.

Video: Hoosbuien zorgen voor wateroverlast

Hoosbuien zorgen voor overlast in Noord-Brabant
Hoosbuien zorgen voor overlast in Noord-Brabant

Beeld: SQ Vision

Code geel

Het KNMI heeft woensdagavond voor het zuiden van het land en de provincie Gelderland code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot middernacht.

Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt dat automobilisten tijdens de hoosbuien rekening moeten houden met "verraderlijke omstandigheden" op de weg.

Duitsland

In de Duitse deelstaat Beieren heeft het hoogwater minstens drie mensen het leven gekost. Woensdagavond vonden duikers in een ondergelopen woning in het Beierse Simbach am Inn drie lijken, meldt de politie.

Het blijft maar regenen in Zuidoost-Duitsland. De stroom is op meerdere plaatsen uitgevallen en tal van bruggen zijn onbegaanbaar. Het noodweer teistert inmiddels ook Noordrijn-Westfalen.