Een agent van de politie Den Haag is woensdag aangehouden wegens het lekken van informatie. De 28-jarige man zou informatie uit de systemen van de politie aan derden hebben doorgegeven.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het niet om informatie van de recherche. De verdachte wordt de komende dagen verhoord en zit vast.

Het OM verdenkt hem van schending van het ambtsgeheim en ambtelijke corruptie. De woning en de werkplek van de man zijn doorzocht en justitie hield twee medeverdachten aan in verband met het onderzoek. Zij werken niet bij de politie en zitten net als de agent vast onder berperking, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met een advocaat.

Lekken

De politie kwam de afgelopen maanden herhaaldelijk in het nieuws wegens corruptie onder het politiepersoneel. Zo werd in november vorig jaar een agent uit Almelo verdacht van het grootschalig lekken van vertrouwelijke informatie. 

Begin oktober 2015 werd een medewerker van de Nationale Politie aangehouden op verdenking van het grootschalig lekken uit grote politieonderzoeken.