Automobilisten moeten woensdagmiddag- en avond opnieuw bedacht zijn op verraderlijke omstandigheden op de wegen. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. 

Vooral in die provincies kunnen stevige buien vallen met onweer. De zware buien komen vanuit Duitsland en gaan gepaard met hagel en windstoten.

De verkeersinformatiedienst VID verwacht vooral verkeershinder door watergladheid en wateroverlast. Daardoor kunnen de files vooral in Gelderland, Brabant en Limburg tijdens de woensdagavondspits langer zijn dan gebruikelijk. 

Ook woensdagochtend kunnen lokaal al buien vallen, en in het zuiden van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland komen plaatselijk mistbanken voor. In de middag vallen vooral in het binnenland meer buien. Het wordt zo'n 20 graden aan zee tot lokaal 25 graden in het oosten van het land.

Wateroverlast

Na woensdag houdt het niet op met onweren. Volgens het KNMI blijft er tot het weekend kans op soms stevige buien.

Maandagavond zorgden zware onweersbuien voor veel overlast. De brandweer en hulpverleningsdiensten hadden hun handen vol aan overstromingen en andere waterschade. Veel evenementen werden afgelast.

Videocompilatie: Wateroverlast in grote delen van Nederland

Compilatie: Wateroverlast in grote delen van Nederland
Compilatie: Wateroverlast in grote delen van Nederland