Bij de man die maandagavond in het Schiedamse Prinses Beatrixpark overleed nadat hij door een agent werd neergeschoten, is geen wapen aangetroffen. 

De Rijksrecherche is onder leiding van een Rotterdamse officier van justitie een onderzoek begonnen naar het incident.

Drie agenten gingen maandagavond af op een melding van een beroving. Telefonisch gaf een man aan de politie door dat hij was beroofd. Daarbij zou ook op hem zijn geschoten. 

Het signalement dat van de berover werd gegeven, leek op dat van de man met wie de politie in het park werd geconfronteerd. Die man, een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd uiteindelijk door de agent neergeschoten. Bij hem werd echter geen wapen gevonden.

Het is onduidelijk of er sprake was van een misverstand bij de politie. "Het zou misschien zo kunnen zijn, maar dat kunnen we nu nog niet zeggen. We hebben pas een dag onderzoek verricht", aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) tegen NU.nl. 

De agent die heeft geschoten, heeft dinsdag een verklaring afgelegd, meldt het OM.

Technisch onderzoek

Ook is er in het park de hele dag technisch onderzoek verricht. Er is onder meer een 3D-scan gemaakt van de situatie en er is gezocht naar voorwerpen die een link met het incident kunnen hebben. Ook zijn er getuigen gehoord.