De lente was dit jaar zonniger dan normaal, maar wisselde qua temperatuur enorm. Vooral april was een maand van extremen, met de eerste officiële warme dag en een erg koude Koningsdag.

De meteorologische lente begon op 1 maart erg koel en dat bleef de rest van de maand zo met een gemiddelde temperatuur van 5,4 graden Celsius, meldt het KNMI dinsdag op de laatste dag van de meteorologische lente.

April kende de eerste officiële warme dag (20 graden), maar de gemiddelde temperatuur die maand (8,7 graden) viel laag uit door de tweede helft. Die verliep erg koel als gevolg van noordelijke stromingen. Op sommige plekken in het land viel zelfs sneeuw.

Uiteindelijk was mei alsnog een bovengemiddeld warme maand (14,5 graden) met de eerste officiële zomerse dag (25 graden) op 7 mei. Ook aan het einde van de maand werden enkele zomerse dagen genoteerd.

Alle lentemaanden verliepen zonniger dan gebruikelijk. Het totaal aantal zonuren deze lente was 575 zonuren tegen 517 uren normaal.

Met 165 millimeter aan regen is de hoeveelheid neerslag niet veel anders dan andere lentes. Maandag werd een groot deel van het land nog geteisterd door een van de zwaarste regenbuien van deze lente.