Door uitgelopen werkzaamheden was er maandagochtend beperkt treinverkeer van en naar Utrecht Centraal. ProRail had reizigers opgeroepen het station in de ochtendspits te mijden.

Het treinverkeer kwam rond 8.50 uur weer op gang. Alleen op het traject van Utrecht naar Geldermalsen rijden nog minder sprinters. 

ProRail adviseert mensen ook na de ochtendspits goed hun reis te controleren via de reisplanner. De woordvoerder noemt het "vervelend maar noodzakelijk".

Ondanks een strakke planning, tot op de minuut nauwkeurig, gaan de werkzaamheden langer duren. "Dit is pure overmacht."

Omvangrijk

De angst voor enorme drukte is zo groot dat ook het personeel van ProRail en de Nederlandse Spoorwegen gevraagd wordt om indien mogelijk vanuit huis te werken.

Sinds donderdagavond zijn er intensieve spoorwerkzaamheden rond Utrecht Centraal. Die hadden zondagavond afgerond moeten zijn. ProRail werkt aan perrons, het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het zijn omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

Rustig

Een woordvoerder van ProRail zegt dat de reizigers zich hebben gehouden aan de waarschuwing. Op Utrecht Centraal was het niet drukker dan normaal. "De reizigers houden rekening en tonen zich flexibel", zegt hij tegen NU.nl.

Reizigersvereniging Rover toont geen begrip voor de ontstane situatie in Utrecht. De uitloop is onbegrijpelijk en de planning van ProRail had beter gemoeten, meldt een woordvoerder tegen de NOS.

ProRail kan weinig met deze kritiek. "Rover weet altijd wel iets te vinden om over te klagen. Ons beeld is echter dat de reiziger grotendeels begrip toont voor de ontstane situatie", aldus de woordvoerder. 

Actuele situatie op het spoor

Heeft uw beeld bij dit nieuws? Foto's uploaden kan via NUfoto of via Whatsapp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl