De 23-jarige Omar A. is in Marokko opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie en onthoofding van Nabil Amzieb, wiens hoofd op 8 maart werd achtergelaten op de stoep bij een waterpijpcafé in Amsterdam.

A. zou bijna twee maanden geleden zijn gearresteerd. Dat bevestigt zijn advocaat Juriaan de Vries zondagavond aan Het Parool na een bericht op Vlinderscrime.nl. De Vries zegt tegen de krant dat de arrestatie onterecht is.

De Nederlandse autoriteiten hebben Marokko volgens de advocaat laten weten dat A. in Nederland geen verdachte is, maar dat zijn betrokkenheid bij de onthoofdingszaak "één van de vele scenario's is die worden onderzocht".

De raadsman begrijpt dan ook niet waarom A. nog steeds wordt vastgehouden. De Vries zegt niet te weten op basis van welke bewijzen zijn cliënt nog in de cel zit. De familie van Amzieb zou A. in Marokko hebben aangeven.

Omar A. zou de broer zijn van Adil A., die vorig jaar een levenslange celstraf kreeg voor de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012.

Video: Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam

Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam
Bewakingsbeelden van neerleggen hoofd in Amsterdam