Door uitgelopen werkzaamheden zullen er maandag in de ochtendspits geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht rijden.

Dat meldt een woordvoerder van ProRail aan NU.nl. Mogelijk duurt het oponthoud nog langer. "We weten niet tot wanneer dit gaat duren", aldus de woordvoerder.

Treinreizigers moesten al tot maandagochtend rekening houden met vertragingen en treinuitval rond Utrecht Centraal vanwege intensieve spoorwerkzaamheden. Dit gold voor alle trajecten van en naar het station.

Bij uitgelopen werkzaamheden zouden er maandag problemen kunnen ontstaan op het traject Den Bosch-Utrecht. Dat is nu het geval. "NS moet rekening gaan houden met alternatieven, bijvoorbeeld bussen. We raden reizigers aan maandagochtend de reisplanner raad te plegen."

De afgelopen dagen werkte ProRail aan perrons, aan het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het ging om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

Spoortunnel

Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede spoortunnel bij Lunetten.

Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen.

Actuele treininformatie