Ook zondagochtend hebben treinreizigers rond Utrecht Centraal veel last van uitgelopen werkzaamheden. Tussen Utrecht en Zeist en Utrecht en Schiphol rijden geen treinen. 

De problemen duren naar verwachting tot het eind van de ochtend. Reizigers moeten omreizen, ze lopen een vertraging op van ongeveer een half uur, meldt de NS op de website.

Zaterdag liepen de werkzaamheden rond Utrecht ook uit. Het testen van de spoorbeveiliging tussen de stations Centraal en Leidsche Rijn duurden toen langer dan verwacht. Uiteindelijk waren alle extra problemen pas aan het eind van de middag verholpen.

Sinds donderdagavond zijn er intensieve spoorwerkzaamheden rond Utrecht Centraal. Deze duren als alles volgens plan gaat tot en met zondagavond.

Omreisroutes

Prorail werkt aan perrons, het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

De NS zet extra bussen in om gestrande reizigers toch zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. "We adviseren reizigers waar mogelijk omreisroutes te kiezen of de reis uit te stellen", aldus een zegsvrouw.