Honderden mensen lopen zaterdagavond mee in een stille tocht in Rotterdam Oud-Mathenesse en Schiedam-Oost voor de doodgestoken krantenbezorgster Anita van Dijk. 

De lopers dragen witte ballonnen met zich mee.

De tocht ging vanaf het Pinasplein naar de Pasteursingel, waar de 51-jarige vrouw op 13 mei tijdens haar krantenronde werd neergestoken. Daar werden bloemen neergelegd, waarna de stoet weer terugliep naar het beginpunt.

Onder de deelnemers aan de stille tocht was ook de Rotterdamse wethouder van Veiligheid Joost Eerdmans. Hij sprak van een mooie en waardige gebeurtenis. ''Voorop liep de zoon van Anita, van wie de krantenwijk eigenlijk was. Ze had het rondbrengen die ochtend van hem overgenomen. Dat maakt het extra wrang."

Volgens hem deden er driehonderd familieleden, vrienden en buurtgenoten mee aan het eerbetoon. Hijzelf liep mee om namens de gemeente aan te geven dat ''we zo'n zinloze daad in Rotterdam niet willen en verafschuwen".

Anita van Dijk overleed een week na de steekpartij in het ziekenhuis. De politie zoekt nog altijd naar de dader, een getinte man van tussen de twintig en dertig jaar oud.