De werkzaamheden zaterdag aan het spoor bij Utrecht Centraal duurden langer dan verwacht. Hierdoor hebben er zaterdagmiddag urenlang tussen Utrecht Centraal en Amsterdam/Schiphol geen treinen gereden.

Het testen van de spoorbeveiliging tussen de stations Centraal en Leidsche Rijn op zaterdagochtend liep uit, zei een woordvoerder van Prorail. Rond 16.00 uur waren de problemen weer verholpen en reden de treinen weer volgens de aangepaste dienstregeling.

"Mensen kunnen Utrecht Centraal dit weekend beter vermijden", stelt een woordvoerder. "Want er is aangekondigde treinuitval en vertraging. Maar we gaan er niet van uit dat we nog tegen grote problemen zoals vandaag aanlopen."

Door de vertraging reden er urenlang geen treinen tussen Utrecht en Amsterdam en Schiphol. Ook was alle treinverkeer van Utrecht naar Driebergen en Woerden gestremd.

Omreisroute

De NS zette extra bussen in om gestrande reizigers alsnog op de plaats van bestemming te krijgen. "We adviseren reizigers waar mogelijk omreisroutes te kiezen of de reis ut te stellen", meldt ze.

Prorail gaf donderdag al aan dat reizigers vanwege de werkzaamheden het hele weekeinde rekening moesten houden met vertragingen. Op diverse trajecten rijden NS-bussen.