De omvangrijke werkzaamheden rond station Utrecht Centraal hebben vrijdag nog niet tot noemenswaardige problemen geleid. De reizigers mijden het station niet, maar zijn "zeer goed voorbereid".

Dat stelt een woordvoerder van de NS. "Het is op vrijdag altijd rustiger dan op andere weekdagen", meldt ze. "Maar de reizigers mijden het station niet. Ze zijn erg goed voorbereid en houden rekening met extra reistijden."

Volgens spoorbeheerder ProRail verlopen de werkzaamheden vrijdagochtend volgens schema.

Treinreizigers moeten tot maandagochtend rekening houden met vertragingen en treinuitval rond Utrecht Centraal vanwege intensieve spoorwerkzaamheden. Dit geldt voor alle trajecten van en naar het station.

Omreizen

Op meerdere trajecten rijden NS-bussen. Op andere trajecten kunnen reizigers per trein omreizen. Reizigers krijgen uitdrukkelijk het advies om van tevoren hun reismogelijkheden te checken via de Reisplanner.

De komende dagen werkt ProRail aan perrons, aan het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

Spoortunnel

Na de werkzaamheden wordt een vernieuwd perron in gebruik genomen op Utrecht Centraal, is het vernieuwde station Utrecht Lunetten klaar en rijden treinen door de tweede spoortunnel bij Lunetten.

Ook wordt het vierde en laatste spoor bij Houten in gebruik genomen.

Actuele treininformatie