In Rotterdam is donderdag een stoffelijk overschot gevonden dat in tapijt is gewikkeld. Het werd aangetroffen in een plantsoen aan de Gordelweg. 

Het gaat om een vrouw. Haar identiteit is nog niet bekendgemaakt, maar de politie zegt wel te weten om wie het gaat. De politie legt een verband met een zelfdoding bij treinstation Noord in Rotterdam eerder in de ochtend. Daar beroofde een 29-jarige man zich van het leven. 

Na onderzoek in het huis van de man aan de Gordelweg zijn sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf. Vrijwel op hetzelfde moment werd het stoffelijk overschot in het platsoen aangetroffen. 

Tegen de regionale omroep RTV Rijnmond zeiden buurtbewoners donderdag dat de man al langere tijd psychische problemen had. Zo zou hij al eens opgenomen zijn nadat hij had geprobeerd zijn huis in brand te steken. "Een paar maanden geleden heeft hij het gas aan gezet. We roken toen een hele gaslucht'", aldus een omwonende. "Daarna bleek dat hij ook met benzine had gestrooid over matrassen. Gelukkig heeft hij ze niet in de fik gezet." De man zou onlangs zijn ontslagen uit een kliniek.

Er is nog niets bekend over de doodsoorzaak. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan in het huis aan de Gordelweg.

Video: Lichaam in tapijt gevonden op straat

Stoffelijk overschot in tapijt Rotterdam
Stoffelijk overschot in tapijt Rotterdam