Bij een ongeluk met een steiger is donderdagochtend in het centrum van Den Haag een dode gevallen. Volgens de politie viel de steiger om. 

Delen van de steiger kwamen vervolgens op een voorbijganger terecht, die daarbij om het leven kwam. 

Het gebied rondom de werkplaats was volgens de politie ruim afgezet, maar de onderdelen van de steiger vielen daar toch buiten. Vanwege angst voor meer vallende onderdelen wil de politie eerst het gebied veiligstellen. Volgens Omroep West kan dat nog uren in beslag nemen.

Onduidelijk is nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, de arbeidsinspectie doet momenteel onderzoek. Het ongeval gebeurde in de Rijnstraat tijdens bouwwerkzaamheden bij het gebouw van het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) vlakbij het Centraal Station. 

Veel mensen waren getuige van het ongeluk. Onder anderen ook reizigers die in de tram zaten. Er is daarom slachtofferhulp ingeschakeld.

Vertraging

Door het ongeluk hebben verschillende trams in het centrum vertraging opgelopen. Treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor zijn ook drukker dan normaal omdat deze als alternatief gebruikt worden door reizigers.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload uw foto's via NUfoto of via WhatsApp (06 - 1388 0644). Video's kunnen naar video@nu.nl