Het bedrijf Lauteslager Makelaars biedt zijn excuses aan nadat er een e-mail is uitgelekt waarin een medewerker een sollicitant van een stageplaats afwijst omdat "zijn naam niet meezit".

Een medewerker van de makelaardij stuurde per ongeluk een reactie op de sollicitatie van Ouassim terug naar de jongen. In de e-mail stond: "Zijn naam zit niet mee." Het bericht werd veel op Facebook gedeeld. 

Naar aanleiding van de ophef die over de zaak is ontstaan, heeft de makelaardij nu excuses aangeboden. "Waarom dan dit bericht? Omdat een intern bedoeld mailtje toch bij een scholier/student met een buitenlandse naam – die om een stageplaats had gevraagd - is terecht gekomen met een flauwe ongepaste grap over zijn naam", aldus het bedrijf.

Het makelaarsbureau vindt het dom en onhandig, gaat het bericht verder. "Foute humor? Enigszins. Racistisch? Nee."

Excuses

Lauteslager Makelaars zegt dat ze hun medewerker terecht hebben gewezen. Ook zouden ze excuses hebben aangeboden aan de scholier. "Het berichtje: had niet gemoeten! Is niet goed maar is naar onze mening een fout soort humor maar zeker geen racisme."

De makelaardij heeft Ouassim een snuffelstage aangeboden, maar deze heeft hij afgewezen. De makelaardij vindt het respectloos dat de jongen ervoor heeft gekozen om de screenshots van de e-mails openbaar te maken via sociale media. 

Fouten

"Daarom dit bericht: wij van Lauteslager Makelaars zijn zeker niet racistisch en maken ook wel eens fouten – die we ook nog erkennen - maar de reactie daarop gaat naar onze smaak veel te ver."