Wim S. heeft maandag in de rechtbank in Breda een celstraf van achttien jaar gekregen voor de moord op zijn vriendin in Kaatsheuvel in 2010. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

S. heeft zijn vriendin omgebracht in haar achtertuin. In 2011 zat hij drie maanden vast als hoofdverdachte, maar werd hij uiteindelijk vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Uiteindelijk kon S. in 2013 alsnog aangehouden worden na een grote undercoveroperatie van de politie. Tegenover een agent, van wie S. dacht dat hij een goede vriend was, legde hij uiteindelijk een bekentenis af. 

Volgens de rechter is het bewezen dat S. de 34-jarige vrouw met voorbedachten rade heeft gedood, meldt Omroep Brabant. Hij zou een nieuwe relatie willen beginnen met een andere vrouw. 

Het slachtoffer was moeder van twee kinderen. "En die kinderen heeft hij hun moeder ontnomen, met een kilheid en een berekendheid die men zelden ziet", aldus de rechter.

Zelf heeft S. na de arrestatie zijn bekentenis weer ingetrokken. Volgens hem waren inbrekers verantwoordelijk voor haar dood. Maar de rechter gelooft dat niet, omdat er op de desbetreffende avond geen sporen van inbraak waren aangetroffen.

Video: 18 jaar cel voor Wim S.