Na twee dagen van bewolking en stevige buien op zondag en maandag, zal het vanaf dinsdag warmer en zonniger worden. De temperatuur gaat flink omhoog naar 20 tot 25 graden aan het eind van de week.

Die warmte gaat wel gepaard met de toenemende kans op een onweersbui, zo meldt Weeronline zondag.

Zondag en maandag is er nog sprake van veel bewolking en stevige buien. Er bevindt zich een scheidingslijn boven Nederland tussen warme lucht vanuit Centraal-Europa en koele lucht die boven de Atlantische oceaan hangt. Daardoor kan het aan de Zeeuwse kust 15 graden worden en in Groningen en Drenthe plaatselijk 24 graden.

Hierdoor ontstaan veel buien, soms met onweer. Op sommige plekken kan wel 30 milimeter regen vallen. Maandag komen de meeste buien in het oosten voor. Met 13 tot 16 graden is het dan frisjes voor de tijd van het jaar.

Zomerweer

De oostenwind voert in de loop van komende week warme lucht naar ons land. Daardoor kan het in het oosten op woensdag al ongeveer 20 graden worden, de dagen daarna wordt het nog enkele graden warmer. Een zomerse 25 graden is in het zuiden niet uitgesloten. Op de stranden blijft de temperatuur met 17 tot 21 graden wat achter door wind van zee.

Het zomerweer zal niet stabiel worden. De kans op stevige regen- en onweersbuien neemt vanaf donderdag weer toe. De buien trekken maar langzaam over, waardoor er plaatselijk veel water kan vallen. De buien hebben wel een lokaal karakter, waardoor het op sommige plekken wel droog en zonnig zal blijven.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Zondag 7°C -1°C O 4
Maandag 6°C 2°C NO 4
Dinsdag 4°C 0°C O 5
Woensdag 3°C 0°C NO 4
Donderdag 3°C 0°C O 3