De agressieve oehoe die vorig jaar in Purmerend rondvloog en tientallen mensen heeft aangevallen, heeft definitief een nieuw onderkomen gekregen. De vogel wordt opgevangen door een dierentuin.

De gemeente Purmerend wil niet zeggen welke dierentuin de vogel op gaat vangen, vanwege de mogelijke aandacht die dan opnieuw kan ontstaan voor de vogel, meldt het Noord-Hollands Dagblad vrijdag.

Na de vangst van de vogel werd al bekend dat het dier nooit meer vrij rond zou kunnen vliegen. De kans was volgens onderzoekers te groot dat hij in vrijheid opnieuw agressief gedrag zou gaan vertonen.

De vogel werd daarom tijdelijk opgevangen in een vogelopvang in Andijk. De vogelopvang beschikte echter niet over de juiste vergunningen om het dier definitief te huisvesten. De dierentuin waar de oehoe nu naar toe gaat heeft deze vergunningen wel.

De oehoe terroriseerde verspreid over verschillende periodes een jaar lang de inwoners van Purmerend. Het dier huisde al sinds maart vorig jaar in de Noord-Hollandse gemeente en heeft naar schatting meer dan vijftig mensen verwond. Het gedrag van het dier werd zelfs zo erg dat de gemeente inwoners adviseerde om met een paraplu de straat op te gaan.

Video: Slachtoffers over Purmerendse oehoe