Er komt geen reconstructie van de schietpartij die de 35-jarige Raja Draaisma uit Hoofddorp het leven kostte. De rechtbank in Haarlem heeft dit donderdag bepaald.

De verdediging van verdachte Ferry de G. (35) uit Zaandam had om een reconstructie gevraagd.

Draaisma werd vorig jaar juni neergeschoten in Hoofddorp. De G., haar ex-vriend, meldde zich een dag later bij de politie. Hij verklaarde te hebben gehandeld uit zelfverdediging.

Het slachtoffer zou eerst hem hebben willen neerschieten en werd uiteindelijk geraakt bij een worsteling om het vuurwapen dat hij de avond van het incident bij haar wilde ophalen. Zijn verklaring staat haaks op die van een getuige, die claimt dat De G. zijn ex in koelen bloede neerschoot.

Nieuwe getuigen

Hoewel advocaat Hein Dudink op het punt van de reconstructie nul op het rekest kreeg, gaf de rechtbank hem donderdag wel toestemming nieuwe getuigen te verhoren. Ook moet het Openbaar Ministerie (OM) hem de geluidsopnamen van alle gehouden verhoren geven.

Dudink vroeg om de reconstructie omdat politie en OM in de zaak vooringenomen zouden zijn. Om die reden wilde hij ook nog getuigen bevragen over mogelijke intimidaties door het onderzoeksteam. Dat werd afgewezen, net als zijn verzoek delen van het medisch dossier van Draaisma aan het strafdossier toe te voegen.

Volgens de raadsman gebruikte het slachtoffer drugs en kon ze als gevolg daarvan onberekenbaar zijn. Los van het medisch verschoningsrecht vond de rechtbank die gegevens niet van belang.

Het proces tegen De G. gaat in juni verder.