Een 33-jarige vrouw uit Nederhorst den Berg, wier vriendin in maart 2013 aan een overdosis GHB overleed, is woensdag door de rechter vrijgesproken.

Ze werd beschuldigd van dood door schuld. De vrouw overleed na een overdosis van de vloeibare drugs die was ingeschonken door de 33-jarige.

De rechtbank Midden-Nederland vindt dat er juridisch gezien geen sprake is van onvoorzichtig handelen, ondanks dat ze de hoeveelheid GHB niet nauwkeurig heeft afgemeten.

Ze had niet voorzien dat de door haar ingeschonken hoeveelheid de dood tot gevolg kon hebben. De vrouw had namelijk voor haar vriendin dezelfde hoeveelheid ingeschonken als zijzelf en de mensen om haar heen altijd gebruikten.

De rechtbank oordeelt daarom dat ze niet kon voorzien dat deze dosering een dodelijke hoeveelheid was en spreekt de vrouw vrij.

Ouders

De ouders van het slachtoffer uitten vorig jaar in de media de verdenking dat de toenmalige vriendin van hun dochter haar mogelijk heeft gedrogeerd.

De politie ging er in eerste instantie vanuit dat er geen sprake was van strafbare feiten rond de dood van de vrouw, maar vorig jaar kwamen er toch verdenkingen. Begin dit jaar liet het Openbaar Ministerie weten tot vervolging over te gaan.