Politie onderzoekt herkomst xtc-pillen op schoolplein basisschool Hoogezand

De politie doet woensdag onderzoek naar de herkomst van een zakje met xtc-pillen op een schoolplein van basisschool Het Ruimteschip in Hoogezand. Een jongetje at een van de pillen op. Hij ligt op de intensive care in het ziekenhuis.

''We willen graag weten hoe die pil daar terecht is gekomen en wie hem heeft laten slingeren'', aldus een woordvoerder van de politie. ''We gaan onder meer een buurtonderzoek doen.''

Een juf zag dat het kind de xtc-pil had ingeslikt en belde meteen de hulpdiensten. Uit voorzorg werd het kind naar de intensive care in het ziekenhuis gebracht, waar het jongetje nog ligt. 

Volgens de woordvoerder wordt het opsporen van de dader of daders een lastig verhaal. Er zijn geen sporen achtergelaten en er zijn geen beelden van het plaatsen van het zakje. "En we verwachten niet dat ze zich vrijwillig zullen melden", zegt hij tegen NU.nl. 

De directrice van de school heeft aan alle ouders van de leerlingen van de basisschool in een mail op de hoogte gebracht van het incident. Ze schrijft daarin onder meer dat de artsen ervan uitgaan dat de kleuter niets zal overhouden aan het eten van de pil.

Lees meer over:
Tip de redactie