Twee aanhoudingen in moordonderzoek Tommie van der Burg

De politie heeft twee mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de moord op Tommie van der Burg in april vorig jaar. De 31-jarige Van der Burg werd 's nachts doodgeschoten bij Hotel Van der Valk in Eindhoven.

De twee verdachten zijn een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven. Ze zijn bekenden van elkaar en zitten vast voor verder onderzoek, meldt de politie dinsdag.

De politie kwam het tweetal eind vorig jaar al op het spoor. De vrouw werd kort voor 8.00 uur aangehouden in Eindhoven. De man is in Goirle opgepakt. Twee bedrijfspanden in Best en een in Eindhoven worden doorzocht.

Bij de doorzoekingen krijgt de politie versterking van Defensie, die gespecialiseerd is in het vinden van verborgen ruimtes. Ook worden twee woningen in Eindhoven en een huis in Weelde (België) doorzocht.

De mannelijke verdachte verbleef vaak in het huis in België. De politie onderzoekt de rol van de twee in de moord op de vermeende drugscrimineel.

Bekijk beelden van het politieonderzoek n.a.v. de arrestaties

Opsporing

Bewakingscamerabeelden van de moord werden eind vorig jaar getoond in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Te zien was hoe iemand uit de struiken komt en begint te schieten op de auto van Van der Burg.

Justitie in Oost-Brabant heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot een doorbraak in het onderzoek naar de moord. Bij de recherche kwamen het afgelopen jaar meer dan dertig tips binnen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie