Celstraffen voor leden van criminele jeugdbende Den Haag

De leden van van een criminele jeugdbende zijn vrijdag veroordeeld tot meerdere jaren celstraf. Een van de leiders kreeg de hoogste straf, acht jaar cel.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

In totaal stonden er elf jongeren voor de rechter. Zij zijn bijna allemaal verantwoordelijk voor meerdere woninginbraken en pogingen daartoe In Den Haag en het Westland.

Een van de leiders van de groep kreeg acht jaar cel omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor 26 inbraken. Vier andere leden, die rond de vijftien inbraken pleegden zijn ieder veroordeeld tot celstraffen van zes, vijf en vier jaar.

Vijf mannen, die bij het plegen van de inbraken nog minderjarig waren, hebben minder straf opgelegd gekregen. Een persoon werd vrijgesproken.

Sieraden

De jeugdbende was ruim twee jaar actief en maakte grote hoeveelheden sieraden, horloges en contant geld buit. Bij een inbraak werd voor tonnen aan sieraden meegenomen. De groep werkte op basis van tips of observaties van woningen waarvan ze dachten dat er wat te halen viel.

Ook is een privé-auto van een agent vernield uit wraak.

Politieactie

De bende werd op 14 januari 2014 bij een grootschalige politieactie in Den Haag opgepakt.

Tijdens de actie tegen de jeugdbende doorzocht de politie tien woningen. Daarbij vond de recherche onder meer 70.000 euro aan contant geld, een vuurwapen, inbrekerswerktuigen en sieraden.

Lees meer over:
Tip de redactie