De Landmachtdagen hebben dinsdag en woensdag in totaal 70.000 belangstellenden bereikt. Nadat dinsdag honderden militairen basisscholen hadden bezocht, waren er woensdag tal van activiteiten op pleinen en in parken.

In Breda werd woensdag het meeste militair personeel en materieel ingezet. Dat leverde het grootste aantal bezoekers op, geschat tussen 15.000 en 20.000.

In Delft vormden zich rijen bij 'doe-dingen' zoals meevaren en tokkelen (het afdalen aan een diagonaal gespannen lijn). In Alkmaar, Meppel en Doetinchem waren de demonstraties van gevechtsacties populair.

Omdat de Koninklijke Landmacht anno 2016 in belangrijke mate internationaal samenwerkt, waren in diverse steden ook buitenlandse collega’s aanwezig. Duitse, Belgische, Amerikaanse en Tsjechische militairen toonden zich enthousiast over de belangstelling van het Nederlandse publiek.

Zo konden in Delft dankzij luchtmobiele collega’s van de Duitse Division Schnelle Kräfte mensen afdalen van de Nieuwe Kerk op de Grote Markt. Het 'startpunt' was een balustrade op ruim 40 meter hoogte.