Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek gestart naar de PSV-supporters die in een video een antisemitisch lied hebben gezongen.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft woensdag aangifte gedaan, bevestigt een woordvoerder van de joodse belangenorganisatie.

PSV liet eerder op de dag al weten te onderzoeken wie in de video de antisemitische teksten bezigen. Voornamelijk jongeren in PSV-shirt zingen in het filmpje. 

''Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden branden het best.''

Volgens de woordvoerder liegen de beelden er niet om. Als supporters in stadions antisemitische uitlatingen doen bespreekt het CIDI de kwestie vaak met de KNVB, die dan stappen neemt. Omdat dit incident buiten het stadion plaatsvond besloot het CIDI naar de politie te stappen, aldus de woordvoerder.

Video: PSV-supporters zingen antisemitisch lied 

 PSV-supporters zingen antisemitisch lied
PSV-supporters zingen antisemitisch lied

Afschuw

Een woordvoerder van PSV sprak eerder woensdag al zijn afschuw uit over de beelden. ''Wij verafschuwen dit, het zijn verschrikkelijke teksten. Dit heeft niets met PSV, voetbal of de maatschappij te maken'', aldus de woordvoerder.

Op het filmpje is echter lastig te zien wie er staan te zingen en bovendien is het maar de vraag of het seizoenkaarthouders van PSV zijn. Alleen dan kan de club ze uitnodigen voor een gesprek en eventueel maatregelen nemen.