Slachtoffer Amsterdam is 29-jarige bekende van politie

De man die maandagochtend vroeg in Amsterdam-Zuidoost is doodgeschoten, is de 29-jarige Abderrahim Belhadj. De man is een bekende van de politie. 

Wat hij precies op zijn kerfstok had, kon een woordvoerster nog niet zeggen.

De politie toont dinsdagavond in diverse tv-programma's camerabeelden in de flat waar het schietincident plaatshad. Hierop is de schutter te zien, volledig gekleed in het zwart. Volgens de zegsvrouw is zijn gezicht niet heel duidelijk in beeld.

De dader vluchtte via de achterkant van de flat naar buiten. ''We hopen dat mensen hem herkennen als ze de beelden zien.''

Verder zoekt de politie een aantal specifieke getuigen, zoals een jongeman die het slachtoffer twee portieken verderop nog even sprak. ''Mogelijk is hij de laatste persoon geweest die met het slachtoffer heeft gesproken'', aldus de woordvoerster. 

Galerij

Ook wil de politie in contact komen met een man en een vrouw die kort voor het schietincident in dezelfde galerij liepen.

De politie wil daarnaast meer weten over een gestolen motorscooter, die in de buurt van de flat stond. ''Mogelijk heeft die iets te maken met de liquidatie.''

Lees meer over:
Tip de redactie