Drukke avondspits bij Utrecht na wegverzakking A2

Het verkeer rond Utrecht heeft tijdens de avondspits muurvast gestaan door een gedeeltelijke afsluiting van de A2 (Utrecht-Den Bosch) bij Everdingen. Daar was de weg in de middag verzakt.

Er moest nieuw asfalt gelegd worden. De reparatie was tegen 18.30 uur afgerond, waarna het asfalt moest verharden. Rond 19.45 uur konden de rijstroken weer worden vrijgegeven.

Op bijna alle wegen van en naar Utrecht stonden lange files. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) stond er rond 18.00 uur een totale filelengte van 80 kilometer. 

Rijkswaterstaat riep automobilisten op de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden, omleidingsroutes te volgen en de reis waar mogelijk uit te stellen. 

In totaal staat in Nederland bijna 400 kilometer aan file. Dat maakt het volgens de VID een uitzonderlijk drukke 'dinsdagavondspits'. Alleen 26 april was dit jaar drukker. 

Video: Spoedreparatie zorgt voor files

Ongelukken

In de drukke avondspits zijn ook twee ernstige ongelukken gebeurd waarbij mensen om het leven zijn gekomen. Op de N48 bij Ommen (Overijssel) botsten twee auto's frontaal op elkaar. Een inzittende kwam om het leven.

Ook op de N322, vlakbij Beneden-Leeuwen (Gelderland), gebeurde een ongeval met dodelijke afloop. Volgens de VID blijven beide wegen voorlopig nog dicht.

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:
A2
Tip de redactie