Twee doden bij aanrijding tussen bus en auto in Broek en Waterland

In Broek in Waterland (Noord-Holland) zijn maandag aan het einde van de middag twee mensen overleden. Ze zaten in een personenauto die op de N247 tegen een lijnbus aanreed.

De weg van Amsterdam naar Hoorn is tussen Broek en Waterland en Monnickendam in beide richtingen uren afgesloten geweest. De weg ging rond 21.00 uur weer open, meldde de ANWB.

Wie de twee dodelijke slachtoffers zijn, is nog niet bekendgemaakt. Bij het ongeluk zijn verder, voor zover nu bekend, geen gewonden gevallen.

De afsluiting van de N247 leverde flinke flinke files op tijdens de avondspits. Automobilisten moeten omrijden via de N235, maar deze weg was volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) niet berekend op zoveel extra verkeer.

Video: Twee doden bij aanrijding tussen bus en auto

Beeld: HFV

A10

Ook op de noordelijke ringweg van de A10 stond het verkeer tussen Amsterdam en Zaandam tijdens de avondspits helemaal vast. De vertraging was meer dan een halfuur, liet de ANWB weten. Even voor 18.30 uur stond er een file van 13 kilometer.

In totaal stond er door verschillende ongelukken rond 17.30 uur 275 kilometer file in Nederland. De maandagavondspits was daarmee volgens de VID bijna twee keer zo druk als normaal. Bij Amsterdam stond op het hoogtepunt meer dan 70 kilometer file.

Lees meer over:
Tip de redactie