Acht relschoppers Doetinchem vast na ongeregeldheden

Nog acht relschoppers zitten vast in Doetinchem na de ongeregeldheden van zondag na de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax. 

Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en en hun zal mogelijk ook vernieling en poging zware mishandeling ten laste worden gelegd.

Na de wedstrijd die in 1-1 eindigde, was het enige tijd onrustig in de Gelderse plaats.

Relschoppers gooiden met stenen waarop de mobiele eenheid en politie te paard actie moesten komen. Drie agenten raakten licht gewond. Ook drie paarden liepen lichte verwondingen op.

Enkele aangehouden relschoppers werden zondag nog heengezonden. Het Openbaar Ministerie bekijkt nog of er verdachten zullen worden voorgeleid.

Bryan Smeets

Eerder ging het bericht dat voetballer Bryan Smeets van De Graafschap bedreigd werd door aanhangers van Ajax. Volgens een woordvoerder is daar echter geen sprake van. "We hebben een interview met een regionaal station afgezegd omdat we de focus willen houden op de Play Offs."

"Uiteraard zijn er reacties gekomen na het gelijke spel tegen Ajax, die waren zowel negatief als positief", aldus De Graafschap op haar website. "Als er concrete aanwijzingen waren dat er ernstige bedreigingen waren, hadden we ook direct aangifte gedaan." Het team laat weten momenteel te kiezen voor rust. "We hebben nu even andere belangen."

Lees meer over:
Tip de redactie