In de Rivierenbuurt in Amsterdam is een handgranaat ontploft. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een luide knal. Niemand raakte gewond maar een aantal geparkeerde auto's is beschadigd.

De explosie vond maandag rond 04.15 uur plaats in de Oude-IJselstraat. Politie en brandweer gingen direct naar de straat toe.

Een getuige had na de explosie een jongen met een zwarte capuchon zien wegfietsen, maar agenten hebben deze persoon niet meer kunnen vinden.

Bij de ontploffing ontstond veel rook, maar geen brand. De recherche doet onderzoek en de politie zoekt mensen die meer over de zaak kunnen vertellen.

Reacties

"Ik hoorde een harde knal. En een paar minuten later werd alles afgezet. Volgens mij is het een soort aanslag. Ik voel me nog wel veilig hier, maar leuk is anders", stelt een buurtbewoner maandagmorgen. "Wat heftig!" vult een buurvrouw aan. "Ik heb er niks van gezien."

Een gedupeerde buurtbewoner neemt maandagmorgen een kijkje bij zijn beschadigde auto. "Ik ben er vol doorheen geslapen", vertelt hij. "Ik kwam vanochtend beneden en toen zag ik dit. Ik heb geen flauw idee wat er gebeurd is, maar ik weet wel dat ik m'n auto voortaan ergens anders neerzet."