Een ongeluk met een vrachtwagen in de Vlaketunnel heeft woensdagmiddag voor veel oponthoud gezorgd. De vrachtwagen beschadigde de binnenwand van de tunnel en de brokstukken lagen op de weg. 

De A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen was daardoor bij de Vlaketunnel een aantal uur afgesloten. Het verkeer moest worden omgeleid via de Oude Rijksweg, zo melden de politie en de ANWB. 

Alle voertuigen zijn uit de tunnel, dus ook de vrachtwagen die tegen de wand reed en beschadigd raakte. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Door het ongeval is een aantal wandplaten losgeraakt, meldt Rijkswaterstaat. De tunnel wordt op een ander moment gerepareerd. Een woordvoerder zegt dat het verkeer daar geen last van zal krijgen. 

Video: Ongeluk in Vlaketunnel tussen auto en vrachtwagen

A58 uren deels afgesloten na ongeval in Vlaketunnel
A58 uren deels afgesloten na ongeval in Vlaketunnel

Beeld: Provicom

Problemen

Ook de A6 tussen Sint Nicolaasga en het knooppunt Joure was afgesloten door een ongeluk. Bij het ongeluk is een motorfiets en een personenauto betrokken. De weg ging om 18.00 uur weer open.

De A16 van Breda naar Rotterdam was ook tijdelijk afgesloten bij Zevenbergschen Hoek na een aanrijding tussen een auto en een motorfiets. De motorrijder is overleden. Tussen het knooppunt Zonzeel en Zevenbergschen Hoek was de weg helemaal dicht. 

Op de A29 tussen Rotterdam en Bergen en Zoom is de weg tussen Hellegatsplein en knooppunt Sabina dicht vanwege een geschaarde auto met caravan, meldt de Verkeers Informatie Dienst.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg