Het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb werd op 8 maart "grotendeels ontkleed" gevonden in de auto in Amsterdam Zuidoost, maakte de politie bekend in de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag.

De politie is op zoek naar de kleding die Amzieb voor zijn vermissing nog aan had. Hij droeg onder meer een zwart trainingspak.

In de uitzending werden ook nieuwe beelden getoond van de betrokkenen die de auto met het lichaam van Amzieb in brand staken. Een dag na de brand werd zijn hoofd achtergelaten op de Amstelveenseweg in de hoofdstad.

De camerabeelden van dinsdagavond tonen hoe op dinsdag 8 maart rond 01.00 uur 's nachts de Volkswagen Caddy met Amziebs lichaam wordt achtergelaten aan de Mijehof. De auto staat een uur lang onbeheerd, waarna een explosie volgt. Een man rent weg, vergeet bijna zijn fiets en rijdt snel de straat uit.

Video: Nieuwe beelden vrijgegeven in onthoofdingszaak Amsterdam 

Beloning

De zaak is tot op heden niet opgelost. Er is inmiddels een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. 

Het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb werd op 9 maart op straat aangetroffen voor waterpijpcafé Fayrouz.

De politie kreeg na een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht, waarin beelden van de persoon die het hoofd neerlegde te zien waren, twintig tips, maar die hebben tot nu toe niet tot de gouden tip geleid.