De A20 tussen Hoek van Holland en Gouda is dinsdagmiddag in beide richtingen afgesloten vanwege een storing met de slagbomen van de Giessenbrug bij Rotterdam Spaanse Polder. Dit kan mogelijk nog tot middernacht duren.

Het is nog niet bekend wanneer het probleem wordt verholpen, zegt een woordvoerder van de VID tegen NU.nl. Er is momenteel een expert bezig, omdat de aanwezige monteurs de oorzaak van het probleem niet konden achterhalen. 

Het verkeer staat in beide richtingen over meerdere kilometers vast. Ook de scheepvaart ondervindt veel hinder omdat de brug niet omhoog kan.

Op de rijbaan richting Gouda reden aan het einde van de middah enkele bestuurders achteruit of tegen het verkeer in. Sommige mensen stapten zelfs uit hun auto, aldus de woordvoerder.  

In de richting van Hoek van Holland wordt het verkeer van de rijbaan afgeleid door middel van een calamiteitendoorsteek. 

Op veel wegen rond Rotterdam liep het verkeer vast. Mensen wordt geadviseerd de noordkant van de stad te mijden en om te rijden over de A15 via de zuidkant van de stad.

A9

Op de A9 richting Amstelveen is bij Rottepolder een bestelbusje op een vrachtwagen gebotst. Hierbij is een dodelijk slachtoffer gevallen.

De weg was richting Amstelveen lang dicht voor het politie-onderzoek en ging rond 20.30 uur weer open.

Door de wegafsluiting stonden er lange files bij knooppunt Rottepolderplein.

A50

Ook op de A50 is een ernstig ongeval gebeurd. Daar is een auto over de kop gevlogen. Het is onduidelijk of daar gewonden bij zijn gevallen, maar een traumahelikopter is ter plaatse. De A50 richting Eindhoven was korte tijd afgesloten.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg

Video: Door file op A20 ontstaan gevaarlijke situaties

Beeld: VID