De Graafschap heeft bijna twintig supporters uitgenodigd om op gesprek te komen nadat is geconstateerd dat ze hun kaart wilden doorverkopen aan Ajax-fans in de aanloop naar de wedstrijd van aankomende zondag. 

Dat laat de woordvoerder van De Graafschap, Marc Teloh, weten aan NU.nl. Welke maatregelen de club gaat treffen wil Teloh niet zeggen.

De club houdt al geruime tijd goed in de gaten of supporters hun kaarten doorverkopen aan fans van Ajax. De vraag vanuit Ajax-supporters is groot omdat de club uit Amsterdam zondag kampioen kan worden in Doetinchem.

Het is verboden om kaarten door te verkopen. Commercieel directeur Martine Zuil liet al weten dat kaarten die zijn doorverkocht geblokkeerd worden.

"Tot nu toe hebben we tientallen gevallen getraceerd van het willen doorverkopen van kaarten", aldus Teloh. "We kunnen niet van elk geval achterhalen welke partij erachter zit, maar bij een kleine twintig supporters is dit wel gelukt. Zij zijn uitgenodigd om vrijdag in het stadion op gesprek te komen."

Afraden

"Wij blijven mensen afraden om hun kaarten door te verkopen want het mag niet volgens de regels en kan gevolgen hebben voor de kopende en verkopende partij. We hebben niet de illusie dat er helemaal geen Ajax-supporters in de vakken van de thuissupporters zullen zitten en wij wijzen supporters op hun eigen verantwoordelijkheid zich te gedragen."

Teloh benadrukt dat de kwestie wel wat wordt opgeklopt. "Wij speelden vorig jaar een wedstrijd tegen Volendam en toen we scoorden zag je ook in de Volendamvakken plukjes supporters juichen. Dat is niet goed te praten, maar dat gebeurt."

De Graafschap dwong vorig jaar op 31 mei tegen Volendam promotie af naar de Eredivisie. "Fans willen graag bij dit soort wedstrijden zijn en dat is ook normaal."

Politie

Over eventuele extra maatregelen in het stadion doet de club uit veiligheidsoverwegingen verder geen uitspraken.

De politie laat weten zich net als bij andere wedstrijden goed voor te bereiden om alles in goede banen te leiden. Over hoe ze dat gaan doen, worden geen mededelingen gedaan.