Op het dak van het The Hague Marriott Hotel in Den Haag heeft zondagmiddag een grote brand gewoed. Het hotel is enige tijd ontruimd. 

Een persoon, die rook had ingeademd en roet in zijn neus heeft gekregen, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Het vuur is inmiddels onder controle en kan zich niet meer uitbreiden. Het sein brand meester is gegeven.

Het nablussen gebeurde met een hoogwerker. Vanuit een politiehelikopter zijn foto's gemaakt om de brandweer een beter beeld te geven van de situatie. 

Er waren zo'n zestig tot tachtig mensen ter plaatse om de brand te blussen.

Video: Grote brand op dak hotel Den Haag

Beeld: Hartmann Media

Rookwolken

Het hotel staat aan de Johan de Wittlaan in het stadsdeel Scheveningen. Tot in de wijde omgeving waren zwarte rookwolken te zien. 

"De bedrijfshulpverlening heeft prima gewerkt", aldus een woordvoerder van de brandweer. Het hotel was maar voor 40 procent bezet en veel gasten waren wegens het mooie weer niet op hun kamer. In het hotel werden metingen verricht om te controleren op de aanwezigheid van rook of koolmonoxide. De gasten zijn weer terug in het hotel.

Het hotel ligt tegenover het Catshuis (de ambtswoning van de premier), naast het Gemeentemuseum en het hoofdkantoor van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). De De Wittlaan voor het hotel is afgesloten voor het verkeer, aldus de politie.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Upload naar NUfoto of WhatsApp naar 06 - 1388 0644. Video's kunnen naar video@nu.nl.