In een bedrijfspand in Woerden heeft in de nacht van zaterdag op zondag urenlang een zeer grote brand gewoed.

De uitslaande brand brak even voor middernacht uit. De veiligheidsregio Utrecht sprak al gauw van een "zeer grote brand". Rond 3.30 uur liet een woordvoerder weten dat het pand als verloren kon worden beschouwd. Omstreeks 5.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het gaat om een gebouw op een bedrijventerrein aan de Daggeldersweg waarin het bedrijf Apox gevestigd is, een groothandel die medische artikelen levert. Er waren geen personen aanwezig in het gebouw.

De politie zette een gebied van honderd meter af en omwonenden werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Ook is een NL Alert uitgegaan vanwege de rook die over de naastgelegen woonwijk trok. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten.

Volgens de veiligheidsregio werd het blussen van de brand bemoeilijkt doordat het pand overal afgesloten rolluiken had. Brandweerlieden bestreden de brand alleen van buitenaf vanwege de hevige brandontwikkeling.

Ook was de brandweer voorzichtig vanwege zuurstofflessen die opgeslagen lagen in het gebouw. Die zijn door het vuur geëxplodeerd. Volgens de woordvoerder leverde dit geen gevaar op.

Video: Grote brand in bedrijfspand

​Waterkanon

De brandweer zette onder andere een waterkanon in om het vuur te bedwingen. Met een hoogwerker werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. Ook maakte de brandweer een sleuf in de dakbedekking.

De brandweer kon echter niet voorkomen dat het naastgelegen bedrijf zwaar beschadigd raakte door de bluswerkzaamheden.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto of stuur naar redactie@nu.nl. Video’s kunt u sturen naar video@nu.nl.