Koninginnedag bestaat al een paar jaar niet meer, maar toch zijn er nog steeds toeristen die vanwege een verouderde reisgids denken op 30 april feest te kunnen vieren in Amsterdam. Voor hen is zaterdag een alternatief feest georganiseerd. 

Op Twitter komen meerdere foto's voorbij van toeristen die in het oranje gekleed arriveren op luchthaven Schiphol of op station Amsterdam Centraal. 

Ook AT5 heeft beelden van toeristen die vrijdag op zaterdagnacht de verjaardag van de Nederlandse prinses wilden vieren. De Telegraaf heeft beelden van vakantiegangers uit Frankrijk die niet geloven dat het zaterdag geen Koninginnedag is. 

Voor het eerst is er voor de verdwaalde Oranjegangers een alternatief Koninginnedagfeest georganiseerd: de Missed The Boat Party op een boot bij het Centraal Station.

Lage opkomst

Er waren rond de dertig toeristen op afgekomen. De opkomst was daarmee iets lager dan verwacht. ''We hadden gehoopt op een man of vijftig", zegt woordvoerder Ingmar Larsen. Met de feestgangers uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland maakte de partyboot een rondvaart over het IJ.