Mario D., de bestuurder van de monstertruck die in september 2014 in Haaksbergen het publiek inreed, gaat in hoger beroep.

Dat bevestigt zijn advocaat Rob oude Breuil vrijdag aan NU.nl na berichtgeving van RTV Oost.

D. werd eerder deze maand veroordeeld tot vijftien maanden cel. Een werkstraf zou volgens Oude Breuil meer op zijn plaats zijn.

"De belangrijkste reden is dat we de gradatie van schuld die mijn cliënt wordt verweten, te hoog vinden", aldus de advocaat.

D. wordt onder andere verweten dat de stunt met de monstertruck op een te klein terrein werd uitgevoerd. "Wij zijn het daar ook mee eens, maar vinden dat hem dat te zwaar wordt aangerekend."

Technisch rapport

Oude Breuil vindt het ook onbegrijpelijk dat de rechtbank voorbij is gegaan aan het technisch rapport, waarin staat dat de monstertruck technische mankementen vertoonde die mee hebben gespeeld bij het ontstaan van het ongeluk. 

De rechtbank stelde dat technisch onderzoek niet ondersteunt dat de niet werkende achterwielbesturing een rol heeft gespeeld.

"Hoe kan de rechtbank dat nou stellen?", aldus de advocaat. "De politie heeft dat zelf vastgesteld."

Video: Monstertruck rijdt publiek in

Monstertruck rijdt publiek in tijdens evenement in Haaksbergen
Monstertruck rijdt publiek in tijdens evenement in Haaksbergen

Beroepsverbod

Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en er vielen 24 gewonden. De 51-jarige D. kreeg tevens een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een onvoorwaardelijke celstraf van anderhalf jaar tegen Mario D. geëist en een beroepsverbod van tien jaar.