Er zijn vrijdag twee doden gevallen door een frontale aanrijding op de A79 richting Heerlen. Het ongeluk is veroorzaakt door een spookrijder. Drie kinderen raakten zwaargewond.

Onder de doden is ook de spookrijder. Het gaat om een 87-jarige man. Het is nog niet bekend waardoor de spookrijder op de verkeerde weghelft terechtkwam.

Het andere slachtoffer is een 39-jarige vrouw die met haar drie kinderen in de auto zat. De dochter van 9 en de twee zoons van 7 en 3 liggen nog in het ziekenhuis. Beide jongens verkeren in kritieke toestand.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Op een foto van 1Limburg is te zien dat een auto op de kop is beland. 

De weg was wegens het ongeluk een aantal uren afgesloten. Inmiddels hoeft het verkeer niet meer om te rijden.

Keuren

Momenteel is het zo dat mensen vanaf 75 jaar bij verlenging van hun rijbewijs zich moeten laten keuren door een arts. Als die keuring goed verloopt, wordt het rijbewijs weer met vijf jaar verlengd.

Als iemand een progressieve aandoening heeft, dus een chronische ziekte die steeds erger wordt (zoals diabetes of alzheimer), dan wordt het rijbewijs voor een kortere periode dan vijf jaar verlengd, zo legt een woordvoerster van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) uit.

Video: Ongeluk veroorzaakt door spookrijder

Beeld: Track '88

Bekijk de actuele situatie op de weg