De 18-jarige jongen die woensdag de 3-jarige peuter doodreed in Breda, sloeg na de aanrijding in blinde paniek en onder grote stress op de vlucht. Hij wist daarbij niet wat hij deed.

Dat vertelt zijn advocaat donderdag aan Omroep Brabant. De gebeurtenissen hebben een enorme impact op hem gehad. "Hij zit er helemaal doorheen. Dit heeft hij natuurlijk niet gewild."

De peuter overleed woensdagmiddag rond 15.50 uur in de Veurnestraat nadat hij was aangereden door een auto.

De verdachte, een achttienjarige jongen uit Breda, is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Video: Peuter doodgereden door 18-jarige jongen

Verklaring

Zijn advocaat wil bevestigen noch ontkennen of er drugs of alcohol in het spel zijn geweest bij zijn cliënt. "Hij gaat vanmiddag een verklaring afleggen en is bereid volledige medewerking te verlenen."

Waarschijnlijk wordt de jongen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, zegt de advocaat. Dan moet duidelijk worden of de jongen langer blijft vastzitten.

Het lichaam van de 3-jarige peuter wordt donderdag naar de Arrahman Moskee in Breda gebracht. Dit weekend zal hij in Marokko worden begraven.