De selectie van Feyenoord is maandagochtend onder grote belangstelling gehuldigd op de Coolsingel. In het centrum van Rotterdam vierde de selectie samen met tienduizenden supporters de winst van de KNVB-beker.

Feyenoord won zondagavond de finale van het bekertoernooi met 2-1 van FC Utrecht. Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Rotterdamse club de KNVB-beker heeft gewonnen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ontving de spelers en staf van Feyenoord maandagochtend na de bekerwinst op zondag in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis.

Vervolgens betraden hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt als eersten het bordes van het stadhuis, gevolgd door de voltallige selectie en staf.

Onder luid gejuich toonden zij de KNVB-Beker aan het legioen, dat vantevoren al was toegezongen door Lee Towers. Enkele tienduizenden supporters hadden zich verzameld om hun helden te eren, ondanks het slechte weer en de kritiek op het tijdstip van de huldiging op maandochtend. Doel daarvan was het voorkomen van rellen.

Video: Feyenoord gehuldigd op Coolsingel

Rotterdam huldigt Feyenoord op Coolsingel
Rotterdam huldigt Feyenoord op Coolsingel

Onvergetelijk

"Dit is waar je het allemaal voor doet. Dit moment gaan we nooit van ons leven vergeten", aldus Kuijt.

Ook Van Bronckhorst sprak zijn blijdschap uit: "Het is fantastisch om in mijn eerste jaar als hoofdtrainer bij de mooiste club van Nederland deze prijs te pakken."

Van Bronckhorst liet wel weten dat het een moeilijk seizoen was. "We hebben op het juiste moment de rug gerecht. Ik ben erg trots op mijn team. We staan er als de prijzen worden verdeeld."

Aboutaleb gaf voorafgaand aan de huldiging een speech. "De supporters hebben zich gisteren uitstekend gedragen. Het was overal in de stad feest. Dat mag ook weleens gezegd worden", zei Aboutaleb. "Deze bekerwinst is een prachtig cadeau voor de stad Rotterdam."