Op verschillende plekken in Drenthe en Groningen is zondagochtend sneeuw gevallen. Ook in Amsterdam en Den Haag viel in de loop van de ochtend natte sneeuw.

Op Twitter melden diverse mensen de sneeuwval in de provincies. In Amsterdam en omgeving worden stevige hagelbuien gemeld. Ook in Den Haag viel vanaf 10.00 uur natte sneeuw en hagel.

Het KNMI bevestigt dat er zondagochtend natte sneeuw kan vallen. Dit is zeer ongebruikelijk voor eind april. Het is sinds 1991 niet meer zo koud geweest rond deze tijd van het jaar.

De rest van de dag voorspelt de meteorologische dienst korrelhagel en, met name in het zuidoosten, kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond de 8 graden. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Ongelukken

Door het weer hebben zondag ongelukken plaatsgevonden. In Brabant ging het mis op de A59. Op de weg van Den Bosch naar Waalwijk botsten eerst twee personenauto's op elkaar. In de tegengestelde richting waren op bijna dezelfde plek drie auto's bij een ongeval betrokken.

Twee traumahelikopters werden volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) ingezet om de gewonden te helpen. Tenminste een persoon raakte zwaar gewond.

Video: Sneeuw in Nederland

Sneeuw in delen van Nederland
Sneeuw in delen van Nederland

Koningsdag

Tijdens Koningsdag wordt koud weer verwacht, met (winterse) buien. De temperatuur zal die dag niet hoger uitvallen dan 9 graden Celsius. 

Hetzelfde weerbeeld geldt voor Koningsnacht. Ook dan krijgt het hele land te maken met buien en een zeer lage temperatuur van 3 tot 5 graden Celsius.

Actuele verkeersinformatie

Heeft u foto's of video's bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31613880644).