Het busverkeer in Tilburg ligt zaterdag plat uit protest tegen een overval op een collega vrijdagavond. Zowel het stads- als het streekvervoer verzorgd door Arriva werd getroffen. 

De vervoersmaatschappij, de chauffeurs en de vakbonden gingen in de loop van de ochtend met elkaar in gesprek over oplossingen maar waren er om 14.00 uur nog niet uit.

Het vervoersbedrijf zegt de emoties onder het personeel te snappen en vindt ''overvallen onacceptabel'', maar stelt ook dat een werkonderbreking niet de oplossing is. Arriva maakt zich hard om zo snel mogelijk ''de cash van de bus'' te krijgen en gaat dinsdag in breder verband met de vakbonden om tafel. Ook andere partijen, zoals consumentenorganisaties moeten daarbij aanschuiven, aldus een woordvoerster van Arriva.

De chauffeur die vrijdagavond werd overvallen raakte niet gewond maar de impact van het incident is groot, aldus de vervoerder. De politie zoekt een jongeman in de leeftijd van 16 tot 24 jaar die de chauffeur rond 22.45 uur met een mes bedreigde en er met geld vandoor ging.

Vakbond CNV Vakmensen heeft begrip voor de actie van de chauffeurs en onderstreept de noodzaak zo snel mogelijk contant geld uit de bus te halen. ''Als dat niet meteen te regelen is, dan zijn er andere maatregelen nodig. We willen per direct beveiligers in de bus”, aldus CNV-bestuurder Evert Jan van der Mheen.

Volgens Arriva zitten er na de laatste twee overvallen op chauffeurs in Tilburg op risicolijnen al beveiligers op de bus. Deze verbinding viel daar niet onder. Te allen tijde beveiligers op alle bussen is volgens de vervoerder ondoenlijk. ''Hoeveel je ook op een bepaald moment inzet, het is nooit genoeg. Je kunt nooit een spontane overval voorkomen behalve door het zinloos te maken'', aldus de vervoerder.

Heeft u beeld bij dit nieuws? Stuur uw foto's in via NUfoto of WhatsApp naar 06 - 1388 0644.