Automobilisten moesten donderdagavond door ongelukken en pechgevallen rekening houden met lange files. Op verschillende plaatsen ontstonden files van meer dan vijftien kilometer lang.

Volgens de VID was het zelfs de een-na-drukste spits van dit jaar. Op het hoogtepunt rond 17.40 uur stond er bijna 410 kilometer file op de Nederlandse wegen, 150 kilometer meer dan normaal op donderdag, aldus de VID.

Het drukst was het op de A12 van Den Haag naar Utrecht. Tussen Bleiswijk en Nieuwebrug vormde zich een file van meer dan 22 kilometer door een ongeval en een vrachtwagen met lekke band.

Ook stonden er lange files richting Rotterdam, meldde de ANWB. Het verkeer over de A4 van Den Haag naar Rotterdam kwam stil te staan na een ongeluk bij de Beneluxtunnel. Bij Den Haag moesten automobilisten al aansluiten.

Op de omleidingsroute via de A13 ontstonden vervolgens ook files. Ook op de A20 vanuit het Westland naar Rotterdam is er veel vertraging.

Video: Drukte ook op de A4

Lange files in Nederland onder meer op A4
Lange files in Nederland onder meer op A4

Beelden afkomstig van VID.nl 

Amsterdam

Bij Amsterdam liep het verkeer vast op de ringweg A10. Op de binnenring bij knooppunt Amstel veroorzaakte een vrachtwagen met pech veel oponthoud en op de buitenring werd het verkeer bij hetzelfde knooppunt vertraagd door een aanrijding.

Op de A9 van Amsterdam naar Alkmaar was het al druk door de afgesloten Velsertunnel. De omleidingsroute via de Wijkertunnel liep vervolgens ook vast, nadat daar een motorrijder ten val kwam.

Alleen de spits van 14 januari was dit jaar drukker, stelt de VID. Toen stond er in de avondspits 475 kilometer file.

Bekijk de actuele situatie op de weg