Op de snelweg A2 van Maastricht naar Eindhoven is woensdagochtend een vrachtwagen geladen met pakken melk gekanteld. Het ongeval leidt tot ernstige hinder voor het verkeer in beide rijrichting ter hoogte van knooppunt Leenderheide.

Volgens de ANWB is de wagen deels door de middenberm geschoten, waardoor de weg ligt bezaaid met pakken melk. Daarom waren aan beide kanten alle rijbanen afgesloten. In de loop van de ochtend gingen hier weer twee van de rijbanen open. 

Het verkeer in beide richtingen kan het beste omrijden door Venlo te volgen. De auto's die vast zijn komen te staan door het ongeval, mochten vanaf 8.45 uur door Rijkswaterstaat stapvoets begeleid terugrijden naar de vorige afrit om zo de A2 te verlaten.

Rijkswaterstaat adviseerde mensen die in deze regio de weg op moeten zelfs om later te vertrekken als ze daartoe de mogelijkheid hebben.

Video: Pakken melk op A2 door gekantelde vrachtwagen

A2 bij Leenderheide dicht door gekantelde melkwagen
A2 bij Leenderheide dicht door gekantelde melkwagen

Ravage

De ravage op de snelweg als gevolg van het ongeluk was groot, maar uiteindelijk lag er niet veel melk op de weg. De pakken zijn inmiddels van de snelweg gehaald. 

Het bergen van de vrachtwagen was rond 12.00 uur afgerond. De reparatie aan de weg en vangrail is in volle gang. Rijkswaterstaat verwacht dat de snelweg rond 14.00 uur kan worden vrijgegeven. 

Actuele verkeersinformatie

Heeft u foto's of video's bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in via WhatsApp (+31613880644).