Alleen in het noordoosten komt nog dichte mist voor

De dichte mist waar het KNMI donderdagmorgen voor waarschuwde in het noorden van Nederland is opgetrokken.

Het weerinstituut gaf code geel af wegens gevaarlijk weer in het Waddengebied en in de provincies Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Groningen en Drenthe.

Het zicht was op sommige plekken minder dan 200 meter. In Groningen en Drenthe bleef de mist langer hangen. Daar was het zicht op sommige plekken zelfs minder dan 100 meter.

Donderdagmiddag heeft vooral de oostelijke helft van het land te maken met regen en onweer. De buien vormen zich volgens het KNMI in de namiddag. Lokaal kan ook hagel voorkomen. De situatie verschilt sterk per plaats. 

Het KNMI heeft voor donderdag in het (zuid)oosten code geel afgegeven.

Slecht zicht

De Verkeersinformatiedienst (VID) raadt automobilisten aan hun rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Het is vooral oppassen voor aquaplaning, slecht zicht en plotse gladheid, aldus de verkeersdienst.

Woensdag trokken ook al enkele pittige buien met onweer en hagel over het land. Een onweersbui op de Veluwe ontregelde het verkeer op de A1 en A28, meldde de VID. Tijdens de avondspits kleurde de snelweg daar wit van de hagel met glijpartijen en lange files tot gevolg.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Zaterdag 6°C 2°C W 3
Zondag 7°C 2°C W 4
Maandag 8°C 2°C ZW 5
Dinsdag 6°C 4°C ZW 4
Woensdag 6°C 2°C ZW 3

Actueel weerbericht | Actuele verkeersinformatie

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie