Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jarenlange celstraffen geëist tegen zes verdachten voor de moord op Yvon Pfaff (49) uit Ochten, die in juni 2014 dood werd gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel.

Het slachtoffer bleek naar een vakantiehuisje in Ewijk te zijn gelokt en daar te zijn doodgeschoten. Het motief voor de moord is nog niet precies duidelijk. Ruzie over geld speelde mogelijk een rol.

Een 37-jarige verdachte die vermoedelijk het dodelijke schot afvuurde, moet volgens het OM een celstraf van negentien jaar krijgen. Voor de vermoedelijke opdrachtgever eist het OM een gelijke straf. 

Van een 32-jarige vrouw vermoedt het OM dat ze het slachtoffer naar het vakantiehuisje heeft gelokt. Ze zou hebben verteld dat ze een relatie met hem wilde beginnen. Tegen haar is achttien jaar cel geëist.

Tegen twee andere mannen (35 en 40 jaar) is veertien jaar cel geëist voor het medeplegen van de moord en brandstichting. En een zesde verdachte (39) moet van het OM een celstraf van vier jaar krijgen voor ondersteuning bij de moord.

Vooropgezet plan

De officier van justitie spreekt van een vooropgezet plan om de man te vermoorden en vindt de lange onvoorwaardelijke straffen daarom op zijn plaats.

"Ieder van deze verdachten heeft zich dagen-of urenlang kunnen beraden en moet zich op een of meer momenten de betekenis van het plan hebben gerealiseerd; ze hadden zijn leven kunnen redden maar hebben dat niet willen doen", aldus het OM.