De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden na een melding van een 'verdachte situatie',  werd gearresteerd omdat hij tegen de marechaussee zei dat hij een terrorist was.

De man, een 25-jarige Pool, zorgde er dinsdagavond voor dat de luchthaven ontruimd werd. De man was dronken.

Rond 21.30 uur werd de man aangehouden bij het busplatform van Schiphol Plaza. Het gebied werd afgezet en zwaarbewapende agenten bewaakten het afgezette terrein. 

De twee grote tassen van de verdachte werden onderzocht op explosieven, maar er werden niets verdachts aangetroffen. Het gebied werd rond 1.30 uur, in de nacht van dinsdag op woensdag, weer vrijgegeven. Reizigers konden al die tijd niet naar binnen en buiten.

De verdachte zit nog steeds vast. "De zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie die een beslissing zal nemen over de verdere afdoening", meldt de marechaussee op Facebook.

Video: Verdachte situatie op Schiphol

Leiden

Ook op Leiden Centraal deed zich een 'verdachte situatie' voor dinsdagavond. Het centraal station van Leiden werd tijdelijk afgesloten door een afgeluisterd telefoongesprek van een treinreiziger.

Een reiziger ving in de trein een telefoongesprek op van een man die repte over een wapen. Hij belde meteen noodnummer 112.

Het bleek echter een valse melding.